Geschiedenis

Het Vier Hofsteden Toernooi is niet meer weg te denken uit de Stedendriehoek. Al ruim 40 jaar is het één van de grootste en leukste volleybaltoernooien van de regio. Prestatie en plezier gaan bij het VHT (zoals het toernooi afgekort heet) altijd hand in hand.

De komst van kunstgras heeft de mogelijkheden voor ons toernooi groter gemaakt. We spelen dus nu op gras en kunstgras!

De combinatie van volleybal en een leuk feestje maakt het Vier Hofsteden Toernooi tot Vier Hofsteden Toernooi. Als je het nog niet kent, dan wordt het hoog tijd!

Vanaf 2020 is het VHT omgedoopt tot een heus sportfestival! Twellolands VHT heeft zijn intrede gemaakt, waardoor volleybal, live muziek en lekker eten hand in hand gaan!

Oh ja, en hoe komen we ook alweer aan die naam Vierhofstedentoernooi? Uit de geschiedenis natuurlijk. Het Vier Hofsteden Toernooi is genoemd naar een uit 1612 overgebleven leenakte, waarin gesproken werd van “Huijs ende Havezate te Duystervoorde sampt met zijne Vier Hofsteden”. Huis en Havezathe Duystervoorde samen met zijn Vier Hofsteden. Dat waren waarschijnlijk huisjes of boerderijen die dus bij Huis Duystervoorde hoorden. Ze stonden dus op de plek waar nu het complex van SV Voorwaarts ligt, sportpark De Laene.